Endre Rangnes nimetty konsernin johtajaksi

07 heinä 2022, 7:46 GMT

Endre Rangnes nimetty konsernin johtajaksiPerjantaina Jon Harald Nordbrekken ilmoitti, että Bank2 on sopinut yrityskaupasta, jossa Aleph Capital Partners ostaa Finans2:n.

Endre Rangnes on nimetty Finans2:n toimitusjohtajaksi ja Jon Harald Nordbrekken siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi.

Perjantaina Jon Harald Nordbrekken ilmoitti, että Bank2 on sopinut Aleph Capital Partnersin kanssa Finans2:n yrityskaupasta. Osana kauppaa Finans2 ostaa Bank2:n saatavasalkun, joka koostuu erääntyneistä luotoista.

Finans2:ta tulee johtamaan toimitusjohtaja Endre Rangnes sekä hänen nimeämänsä uusi johtoryhmä. Jon Harald Nordbrekken siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi.

Endre Rangnes palaa toimialalle, sillä hän toimi aikaisemmin pohjoismaisen perintätoimisto Axacto-rkonsernin toimitusjohtajana.

”Aleph Capital otti minuun yhteyttä ja kysyi, haluaisinko toimia heidän ostamansa uuden perintäyhtiön toimitusjohtajana. En voinut kieltäytyä tarjouksesta, ja odotan innolla, että saan tuoda osaamiseni sekä tietotaitoni Finans2:n käyttöön sekä lähteä rakentamaan uutta pohjoismaista perintätoimistoa”, Rangnes kertoo Finansavisenille.

”Euroopan markkinassa on myytävänä paljon saatavasalkkuja, jotka koostuvat eräänyneistä luotoista. Ajoituksemme tulla markkinaan on erinomainen. Saatavasalkkujen ostohinnat ovat laskussa ja meillä on yli 10 miljardia Norjan kruunua, jotka tulemme investoimaan saatavasalkkuihin”.

– ENDRE RANGNES, TOIMITUSJOHTAJA

Uusi toimija Pohjoismaiden perintämarkkinaan

Miten arvelet edellinen työnantajasi suhtautuvan uutisiin siirtymisestä kilpailijalle?

”Täytyy myöntää, että en ole ajatellut asiaa. Olemme astumassa markkinaan, joka suuri ja jossa on paljon kilpailua. Näen, että markkinassa on tilaa uudelle toimijalle”, Rangnes sanoo.

Rangnes aloitti Axactorin vuonna 2015 ja siirtyi Axactoriin Lindorff-konsernin toimitusjohtajan paikalta. Tuolloin Axactor rekrytoi useita Lindorffin työntekijöitä. Sen sijaan, että osakkeenomistajat olisivat pelänneet saman tapahtuvan tälläkin kertaa, Axactorin osake kehittyi vahvasti Oslon pörssissä uutisen julkaisemisen jälkeen. Markkina reagoi positiivisesti uutiseen myös B2Holdingin osakkeen kohdalla. Jon Harald Nordbrekken on B2Holdingin kolmanneksi suurin osakkeenomistaja.

Molemmat osakkeet nousivat 4,4 uutisoinnin jälkeen

Kauppahinta on 400 miljoonaa Norjan kruunua, jolla Aleph Capital saa 80 % omistusosuuden Finans2:sta. Nordbrekken ja Rangnes sijoittavat yhtiöön yhteensä 50 miljoonaa Norjan kruunua, joka antaa heille 20 prosentin omistusosuuden yhtiöstä. Lisäksi Aleph Capital Partners tulee investoimaan 4 miljardia Norjan kruunua mahdollistaakseen geograafisen laajentumisen Eurooppaan. Ulkopuoliset rahoitusinstrumentit huomioiden Finans2:lla on yli 10 miljardia Norjan kruunua sijoitettavanaan saatavasalkkuihin.

”Teemme yhteistyötä pankkien ja rahoituslaitosten kanssa ostamalla heidän saatavasalkkuja, jotka koostuvat erääntyneistä luotoista. Tavoitteena on hyödyntää Finans2:n olemassa olevaa liiketoimintaa lähtökohtana laajentumiseen muihin Euroopan maihin”, Rangnes sanoo.

Kasvava markkina

Useat analyytikot ennustavat, että perintäala tulee kasvamaan merkittävästi pandemian jälkeen.

– Euroopan markkinassa on myytävänä paljon saatavasalkkuja, jotka koostuvat eräänyneistä luotoista. Kaikilla kilpailijoilla ei ole mahdollisuuksia saada pääomaa, mikä on aiheuttanut epätasapainoa markkinassa. Ajoituksemme tulla markkinaan on erinomainen. Saatavasalkkujen ostohinnat ovat laskussa ja meillä on yli 10 miljardia Norjan kruunua, jotka tulemme investoimaan saatavasalkkuihin, Rangnes sanoo.

Rangnes ei kuitenkaan paljasta, mihin maihin Finans2 tulee laajentumaan ensimmäisenä. Hänen kuitenkin sanoo, että ensimmäinen laajentumisen kohde on suuri markkina Euroopassa, jossa on myynnissä merkittävä määrä saatavasalkkuja.

”Tavoitteenamme on kasvattaa liiketoimintaamme nopeasti ja perustaa toiminnot seitsemään maahan tulevan vuoden aikana. Aleph Capitalilla on hyvät suhteet rahoituslaitoksiin useissa Euroopan maissa. Finans2:lla on jo toimipisteet Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa”, Rangnes sanoo. Finansavisen tietojen mukaan Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joihin yritys tulee laajentumaan. Laajentuminen Suomeen sopisi hyvin Nordbrekkenin profiiliin. Kaikki hänen yrityksensä ovat investoineet Suomeen varhaisessa vaiheessa.

Kokenut johtoryhmä

”Luomme kilpailijan sekä Axactorille, B2Holdingille että muille alan toimijoille”, Nordbrekken sanoo ja jatkaa:

”Perintätoimiala on markkinana valtava ja tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Markkinassa on tilaa uudelle toimijalle”.

Nordbrekkenin sijoituksen arvo B2Holdingiin on 215 miljoonaa Norjan kruunua, eikä hän ole myynyt osuuksiaan perustamastaan yhtiöstä. Tällä viikolla useat suuret osakkeenomistajat, kuten Stenshagen Invest ja Rasmussen Group laajensivat omistustaan B2Holdingissa.

Nordbrekkeniä ja Rangnesia voidaan luonnehtia yksiksi kokenneimmista johtajista perintätoimialalla.

Jon Harald Nordbrekken

 • Työskennellyt perintä toimialalla 80-luvulta lähiten
 • Zolva Groupin hallituksen puheenjohtaja
 • Finans2:n perustaja
 • Bank2:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja
 • B2Holdingin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja
 • Aktiv Kapitalin perustaja
 • Intrum Justitia Norjan toimitusjohtaja

Endre Rangnes

”Ollakseen kilpailukykyinen perintätoimialalla täytyy löytää alan parhaat osaajat. Etsimme toimialan lahjakkaimpia osaajia, ja verkostomme avulla tulemme varmasti löytämään oikeat ihmiset”, Rangnes sanoo.

 • Zolva Groupin perustaja ja toimitusjohtaja
 • Axactorin perustaja ja toimitusjohtaja
 • TietoEVRYn hallituksen jäsen
 • Lindorff-konsernin toimitusjohtaja
 • IBM Norjan toimitusjohtaja

Ei aikeissa myydä omistustaan Axactorissa

Rangnes on edelleen Axactorin neljänneksi suurin osakkeenomistaja. Hän ei ole aikeissa myydä osakkeitaan, vaikka Axactor onkin yksi Finans2:n kilpailijoista.

”Axactorin kurssi ei heijasta markkinoiden taustalla olevia arvostuksia. Uskon, että koko toimiala tullaan arvottamaan uudelleen, koska markkinoille tulee pian myyntiin suuria määriä saatavasalkkuja”, Rangnes sanoo.

Subscribe to our newsletter
This site is registered on wpml.org as a development site.