Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Zolva/Finans2. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Attention! We have discovered that fake text messages are being sent out from Zolva/Finans2. Do not click on the link in the SMS or enter personal information. Read more about the attempted fraud here.

Aleph Capital og J. Safra inngår strategisk partnerskap

23 Jul 2021, 3:26 GMT

Aleph Capital og J. Safra inngår strategisk partnerskap

Målet er å bygge en pan-europeisk plattform for misligholdt lån og inkasso. Første oppkjøp er Multigestion i Spania.

Ambisjonen er å skape en ledende pan-europeisk plattform og byrå for misligholdt lån og inkasso. Som en del av partnerskapet har de nå kunngjort oppkjøpet av Multigestion i Spania.

Aleph Capital Partners LLP (“Aleph”) og J. Safra Group er glade for å kunngjøre at de har inngått et strategisk partnerskap for å skape en ledende pan-europeisk plattform og byrå for misligholdt lån og inkasso. Plattformen vil fokusere på å tilby tjenester og kjøp av usikrede misligholdte låneporteføljer (“NPL”) gjennom partnerskap med finansinstitusjoner over hele Europa. Plattformen skal ledes av administrerende direktør Endre Rangnes, og en ny ledergruppe. Jon Harald Nordbrekken blir styreleder for den nye plattformen.

“Med oppkjøpet av Multigestion kjøper gruppen en solid plattform i Spania og Portugal og vi vil være godt posisjonert i segmentet for finansielle tjenester, med fokus på både tredjepartsinkasso og porteføljekjøp”.

– Endre Rangnes, CEO.

Som en del av dette strategiske partnerskapet er Aleph og J. Safra Group glade for å kunngjøre oppkjøpet av Multigestion Iberia S.L.U. (“Multiformasjon”). I mars 2021ble det kjent at et fond med, støtte fra Aleph, skulle kjøpe opp Finans2 i Norge. Multigestion og Finans2, vil begge integreres i den nye pan-europeiske plattformen ledet av administrerende direktør Endre Rangnes. Kjøpet av Multigestion markerer den neste viktige milepælen i utviklingen av plattformen. Målet er å etablere seg som en betydelig pan-europeisk NPL-kjøper.

Multigestion har eksistert i Spania og Portugal i nærmere 30 år, og selskapet er en veletablert aktør i det iberiske NPL-markedet. Multigestion bringer med seg rundt 250 ansatte og EUR 5,7 milliarder i NPLs som en tredjeparts innkrevingsleverandør. Multigestion har også utviklet en svært skalerbar innsamlingsplattform, og har investert betydelig i nye innsamlingsprosesser de siste 3 årene.

I tillegg til oppkjøpet av Multigestion har den nye plattformen også gjort sitt første oppkjøp av en spansk usikret NPL-portefølje. Porteføljen har et utestående beløp på 3,16 milliarder euro, som består av 650 000 krav. Porteføljen vil bli forvaltet av Multigestion.

Ifølge den europeiske sentralbanken forventes størrelsen på det europeiske NPL-markedet å øke til 1,4 billioner euro innen utgangen av 2022. Plattformens nye lederteam ønsker å jobbe proaktivt mot å kjøpe seg opp i Iberia. Ambisjonen er å bli den foretrukne partneren for lokale finansinstitusjoner for forvaltning av deres usikrede NPL-porteføljer. Enten gjennom NPL-salg eller langsiktige skalerbare og fleksible serviceavtaler. Etter Multigestion-oppkjøpet vil den nye plattformen være godt posisjonert for å gjøre akkurat dette i Iberia.

Endre Rangnes, konsernsjef for den nye plattformen sier: «Med oppkjøpet av Multigestion kjøper gruppen en solid plattform i Spania og Portugal og vi vil være godt posisjonert i segmentet for finansielle tjenester, med fokus på både tredjepartsinkasso og porteføljekjøp. Vi er glade for å få mer enn 250 nye kolleger og en svært erfaren ledergruppe om bord. Dette oppkjøpet er det første trinnet i vår pan-europeiske vekstplan.”

Jacques Llorens, administrerende direktør i Multigestion sier: «Muldigestion er en god match for den nye plattformen. Ved å kombinere vår kunnskap og erfaring fra den spanske og portugisiske kreditthåndteringsindustrien med gruppens kunnskap og økonomiske ressurser vil vi kunne levere et konkurransedyktig inkassotilbud og utvide virksomheten til det neste nivået».

Oppkjøpet av Multigestion og spanske NPL-transaksjoner er ikke underlagt myndighetsgodkjenning, og forventer skje i løpet av juli 2021. Oppkjøpet av Finans2 er fortsatt underlagt løpende regulatorisk godkjenning fra Finanstilsynet. Når godkjenningen er gjennomført, vil alle selskapene bli slått sammen til den nye konsernstrukturen.

Subscribe to our newsletter

Explore more

  Svindel tekstmeldinger fra Zolva/Finans2

  Mar 10

  Svindel tekstmeldinger fra Zolva/Finans2

  Vi vil aldri be deg om å oppgi sensitiv eller personlig informasjon via tekstmeldinger. Hvis du har mottatt en mistenkelig melding, bør du slette den umiddelbart og ikke svare på den.

  Les mer
  Endre Rangnes’ nye inkassoeventyr fosser frem

  Mar 24

  Endre Rangnes’ nye inkassoeventyr fosser frem

  Zolva kjøper italienske Euro Service og får 350 nye ansatte. Selskapet har de siste ni månedene vokst betraktelig. Det er lange og hektiske dager, sier Rangnes.

  Les mer
  Pressemelding: Zolva overtar italienske Euro Service

  Feb 17

  Pressemelding: Zolva overtar italienske Euro Service

  Zolva overtar Euro Service S.p.A, og får med dette 350 nye ansatte.

  Les mer
  This site is registered on wpml.org as a development site.