Pressemelding: Zolva overtar italienske Euro Service

17 Feb 2022, 11:55 GMT

Pressemelding: Zolva overtar italienske Euro Service

Zolva overtar Euro Service S.p.A, og får med dette 350 nye ansatte.

Photo: Eivind Yggeseth

Zolva overtar det italienske selskapet Euro Service S.p.A, og får med dette 350 nye ansatte. Dette er en del av Zolvas strategi om å bli et ledende pan-europeisk selskap innen kjøp av misligholdte lån (NPL) og inkasso. Zolva har i løpet av de siste ni månedene vokst betraktelig, og har nå en portefølje på totalt EUR 4.521 millioner i hovedstol og renter.

I august 2021 overtok Zolva (tidligere Finans2) det iberiske inkassoselskapet Multigestion, som har en betydelig virksomhet i Spania og Portugal. Ved overtagelsen av Euro Service, forsterkes Zolvas posisjon i det europeiske markedet. Euro Service er en veletablert aktør i det italienske NPL-markedet.

Zolvas CEO, Endre Rangnes, er fornøyd med å ha gjennomført enda et viktig oppkjøp.

– Overtagelsen av Euro Service gjør Zolva godt posisjonert i det italienske NPL-markedet. Hovedfokus for Zolva Italia vil være på tredjepartsinkasso og kjøp av gjelds-porteføljer fra finansinstitusjoner og offentlig sektor. Vi ønsker våre nye italienske kollegaer velkommen til Zolva, sier Rangnes.

Euro Service sin tidligere CEO og eier, Dr. Antonio Persici sier;

– Jeg er overbevist om at Zolva er den ideelle partneren for å sikre Euro Service og selskapets ansatte en god fremtid i det italienske markedet. Det blir også spennende og være med på den videre reisen som et styremedlem i Zolva Italia.

Zolvas eiere, Aleph Capital og J. Safra Group, har vært viktige for den sterke veksten de siste ni månedene. Sammen med Zolvas ledelse er ambisjonen å etablere en ledende pan-europeisk plattform for misligholdte usikrede lån og inkasso. Zolva skal vokse gjennom både organisk vekst og oppkjøp, og målet er å utfordre bransjen med innovative og fleksible løsninger.

Alle selskapene som til nå har vært en del av Finans2, rebrandes til Zolva, og i løpet av andre kvartal skal Euro Service Italia skifte merkevare til Zolva.

Euro Service ledes fra i dag av Maurizio Tucci, President og interim Country Manager. Han vil ha denne posisjonen til det er ansatt en permanent etterfølger. Tucci har omfattende erfaring fra ledende posisjoner i en rekke store italienske virksomheter.

Om Euro Service

Euro Service er et italiensk inkasso- og kreditthåndteringsselskap som ble etablert i 1998. I tillegg til hovedkontoret i Roma, har selskapet kontorer i Piedimonte Matese (Campania), Ancona (Marche) og en backoffice-virksomhet i Romania. Selskapet har i løpet av det siste tiåret bygget kompetanse rundt håndtering av gjeld hos gass- og kraftleverandører, teleselskaper, offentlige sektor samt banker og finansinstitusjoner. PwC klassifiserte selskapet blant de 20 beste italienske kreditthåndterings-selskapene i sin siste undersøkelse.

Om Zolva

Zolva bistår bedrifter med alt innen kreditthåndtering og inkasso, og tilbyr blant annet fakturahåndtering, fakturakjøp, inkassotjenester og kjøp av misligholdte lån (NPL). Zolva har i dag kontorer i Norge (HQ), Sverige, Danmark, Spania, Portugal og Italia. Med overtakelsen av Euro Service har Zolva en portefølje på totalt EUR 4.521 millioner i hovedstol og renter, og rundt 650 ansatte. Zolva eies av Aleph Capital og J. Safra Group og Zolvas ledelse. For mer informasjon: Zolva

Om J. Safra Group

Safra-gruppen består av privateide banker under navnet Safra, og investerer primært i eiendom og landbruk. Gruppen har en forvaltningskapital på over 300 milliarder dollar. J. Safra Group har et internasjonalt nettverk med 160 kontorer; J. Safra Sarasin har hovedkontor i Basel i Sveits, Banco Safra, har hovedkontor i Sao Paulo i Brasil, og Safra National Bank of New York har hovedkontor i New York. J. Safra Groups eiendomsportefølje består av mer enn 200 eiendommer, boliger, detaljhandler og jordbrukseiendommer. J. Safra eier blant annet kontorkomplekset på 660 Madison Avenue i New York og Londons ikoniske Gherkin Building. J. Safra-gruppen har over 34.000 ansatte.

Om Aleph Capital 

Aleph Capital Partners LLP er et uavhengig europeisk investeringsselskap, og er en langsiktig investor. Selskapet jobber tett med ledergrupper i selskapene de investerer i. Selskapet ble grunnlagt av Hugues Lepic. Lepic ledet den europeiske private equity-seksjonen til Goldman Sachs i perioden 2006-2012. For mer informasjon: Aleph Capital Partners LLP.

For mer informasjon:

Zolva Group CEO Endre Rangnes

E-mail: er@zolva.com

Mobil: +47 48221111

Zolva Group CFO Scott Danielsen

E-mail: sd@zolva.com

Mobil: +47 95255620

Subscribe to our newsletter

Explore more

  Endre Rangnes’ nye inkassoeventyr fosser frem

  Mar 24

  Endre Rangnes’ nye inkassoeventyr fosser frem

  Zolva kjøper italienske Euro Service og får 350 nye ansatte. Selskapet har de siste ni månedene vokst betraktelig. Det er lange og hektiske dager, sier Rangnes.

  Les mer
  Pressemelding: Zolva overtar italienske Euro Service

  Feb 17

  Pressemelding: Zolva overtar italienske Euro Service

  Zolva overtar Euro Service S.p.A, og får med dette 350 nye ansatte.

  Les mer
  Endre Rangnes får med seg finansgigant på laget

  Oct 27

  Endre Rangnes får med seg finansgigant på laget

  Endre Rangnes' får meg seg én av Brasils rikeste familier på laget. På sikt skal de inn med 4,2 mrd.

  Les mer
  This site is registered on wpml.org as a development site.