Zolva ostaa Multigestionin ja laajenee Espanjaan ja Portugaliin

08 heinä 2022, 7:45 GMT

Zolva ostaa Multigestionin ja laajenee Espanjaan ja Portugaliin

Tavoitteena on luoda johtava eurooppalainen pankki- ja rahoitussektoriin keskittyvä perintätoimisto joka palvelee toimeksiantoperinnässä ja saatavakaupoissa.

Aleph Capital ja J. Safra Group ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta luodakseen johtavan eurooppalaisen perintätoimiston sekä alustan erääntyneiden saatavien portfolioinvestoinneille

Aleph Capital Partners LLP (”Aleph”) ja J. Safra -konserni ovat iloisia voidessaan ilmoittaa, että yhtiöt ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta luodakseen johtavan eurooppalaisen perintätoimiston sekä konsernin erääntyneiden saatavien portfolioinvestoinneille. Konserni keskittyy vakuudettomien erääntyneiden saatavasalkkujen (”NPL”) ostamiseen kaikkialla Euroopassa. Konsenia johtaa toimitusjohtaja Endre Rangnes ja hänen johtamansa sekä kokoamansa uusi johtoryhmä. Jon Harald Nordbrekkenistä tulee uuden konsernin hallituksen puheenjohtaja.

”Multigestionin yrityskaupan myötä saamme vahvan osaamisen Espanjan ja Portugalin markkinoille, jonka lisäksi meillä on vahva asema pankki- rahoitussektorissa keskittyen sekä toimeksiantoperintään että saatavasalkkujen ostoihin.”

– ENDRE RANGNES, CEO.

Strateginen kumppanuus mahdollistaa maantieteellisen kasvun

Osana strategista kumppanuutta Alephilla ja J. Safra Groupilla on ilo ilmoittaa Multigestion Iberia S.L.U (”Multigestion”) yrityskaupasta ja Multigestionin liittymisestä osaksi Zolva-konsernia. Maaliskuussa 2021 Alephin rahasto ilmoitti yrityskaupasta Finans2:n ostamiseksi Norjassa. Toimitusjohtaja Endre Rangnesin johtama johtoryhmä integroi Multigestionin ja Finans2:n uuteen yleiseurooppalaiseen alustaan odottaen Norjan valvontaviranomaisen hyväksyntää yrityskaupalle. Multigestionin yrityskauppa on merkittävä virstanpylväs eurooppalaisen konsernin kehityksessä, sillä yrityskauppa vakiinnuttaa konsernin merkittäväksi toimijaksi Euroopan perintä- ja saatavasalkkujen markkinassa.

Multigestionilla on vahva osaaminen ja historia Espanjan ja Portugalin markkinassa

Multigestion on vakiintunut toimija Iberian erääntyneiden saatavien markkinoilla, ja se on toiminut Espanjassa ja Portugalissa lähes 30 vuotta. Multigestionin liiketoiminta on vakiintunutta, ja sillä on noin 250 työntekijää ja se hallinnoi 5,7 miljardin euron erääntyneiden saatavien portfoliota kolmannen osapuolen perintäpalveluntarjoajana (3PC), jonka lisäksi Multigestion on keskittynyt pääasiassa tuottamaan palveluita pankki- ja rahoitussektorille. Multigestion on kehittänyt erittäin skaalautuvan perintäjärjestelmän sekä investoinut merkittävästi järjestelmä- sekä prosessikehitykseen viimeisen kolmen vuoden aikana.

Multigestionin yrityskaupan lisäksi konserni on tehnyt ensimmäisen investoinnin espanjalaiseen saatavasalkkuun. Salkun pääoma on 3,16 miljardia euroa ja se koostuu 650 000 erääntyneestä luotosta. Saatavasalkun perintää tullaan hoitamaan Multigestionin toimesta.

Markkinoiden kasvu tukee maantieteellistä laajentumista

Euroopan keskuspankin mukaan Euroopan järjestämättömien saatavasalkkujen markkinoiden koon odotetaan kasvavan ~1,4 biljoonaan euroon vuoden 2022 loppuun mennessä. Konsernin uusi johtoryhmä näkee Pohjoismaiden lisäksi Iberian merkittäväksi osaksi konsernin maatieteellistä laajenemista Euroopassa. Konsernin tavoitteena on olla paikallisten pankkien sekä rahoituslaitosten preferoitu saatavien hallinnan kumppani toimeksiantoperinnässä sekä saatavasalkkujen kaupassa. Multigestionin yrityskauppa antaa konsernille erinomaisen mahdollisuuden saavuttaa haluttu asema Espanjassa sekä Portugalissa..

”Multigestion sopii loistavasti osaksi Zolva-konsernia. Yhdistämällä tietotaitomme ja kokemuksemme Espanjan ja Portugalin luotonhallinnasta yhdessä Zolva-konsernin kanssa sekä yhdistäessämme konsernin resurssit investoinneille, voimme tarjota erittäin kikpailukykyisen palvelutarjoaman sekä viedä toimintamme seuraavalle tasolle”, sanoo Jacques Llorens, Multigestionin toimitusjohtaja.

Multigestion lyhyesti

  • 30 vuoden kokemus toimialalta
  • Liiketoimintaa Espanjassa ja Portugalissa
  • 250 työntekijää
  • EUR 5.7 mijardin portfolio toimeksiantoperinnässä
  • Investoi hiljattain merkittävään saatavasalkkuun, jonka pääoma on 3,16 miljardia euroa ja se koostuu 650 000 erääntyneestä luotosta

Zolvan toimitusjohtajan kommentit

”Multigestionin yrityskaupan myötä saamme vankan osaamisen sekä vahvan aseman Espanjan ja Portugalin pankki- ja rahoitussektorissa. Olemme innoissamme saadessamme yli 250 uutta kollegaa Zolva-konserniin ja erittäin kokeneen johtoryhmän. Tämä yritysosto on merkittävä virstanpylväs kasvutavoitteissamme kohti eurooppalaista palveluntarjoajaa, joka keskittyy tuottamaan palveluista pankki- ja rahoitussektorille.”

– Endre Ranges, Zolvan toimitusjohtaja

Yrityskaupan vahvistaminen

Multigestionin ja Espanjan saatavasalkkuihin liittyvät transaktiot eivät edellytä viranomaisten hyväksyntiä, ja niiden odotetaan tapahtuvan heinäkuun 2021 loppuun mennessä. Finans2:n yrityskauppa edellyttää Norjan finanssivalvonnan (Nw. Finanstilsynet) hyväksynnän. Kun Norjan valvovan viranomaisen hyväksyntä yrityskaupalle on saatu, liiketoiminnot yhdistetään uuteen konsernirakenteeseen.

Subscribe to our newsletter
This site is registered on wpml.org as a development site.