Olemme saaneet tiedon, että Zolvan nimissä on liikkeellä erilaisia huijausviestejä. Lisätietoja huijausviesteistä löydät klikkaamalla tästä linkistä.

Uusi omistaja mahdollistaa Zolvalle nopean kasvun

08 heinä 2022, 7:44 GMT

Uusi omistaja mahdollistaa Zolvalle nopean kasvun

Konsernin omistusrakenne muuttuu. Uusi omistaja mahdollistaa laajenemisen Eurooppaan sekä mahdollistaa 400 miljoonan euron investoinnit saatavasalkkuihin.

Endre Rangnesin uusi yhtiö, Finans2, aloittaa yhteistyön yhden Brasilian rikkaimman perheyhtiön kanssa. Yhteistyö on hiljattain mahdollistanut investoinnin ensimmäiseen saatavasalkkuun. Pitkällä yhteistyö tuo yli 4,2 miljardia Norjan kruunua pääomaa tuleviin investointeihin.

Konsernin omistusrakenne vahvistuu uudella omistajalla, joka mahdollistaa uuden eurooppalaisen konsernin lanseeraamisen perintätoimialalle. Tänä keväänä Aleph Capital Partners teki sopimuksen Bank2:n kanssa Finans2:n yrityskaupasta. Tavoitteena on käyttää Finans2:n liiketoimintaa laajentumiselle Euroopan markkinoilla. Finans2:ta johtaa toimitusjohtaja Endre Rangnes ja hallituksen puheenjohtakasi on nimetty Jon Harald Nordbrekken. Sekä Rangnes että Nordbrekken ovat myös omistajia uudessa konsernissa.

”Hyödymme merkittävästi Safra konsernin taloudellisista resursseista sekä osaamisesta. Uusi omistusrakenne luo meille useita mahdollisuuksia tulevaisuudessa”

ENDRE RANGNES, TOIMITUSJOHTAJA

Uusi omistusrakenne luo pohjan uudelle eurooppalaiselle perintätoimistolle, jonka tavoitteena on kasvaa merkittäväksi eurooppalaiseksi perintätoimistoksi joka palvelee toimeksiantoperinnässä sekä investoinneissa saatavasalkkuihin ja tulee erikoistumaan pankki- ja rahoitussektoriin.

Sisääntulo markkinoille 4,2 miljardin Norjan kruunun investoinnilla

Neuvottelujen jälkeen Finans2 on sopinut laajasta kumppanuudesta J. Safra Groupin kanssa, joka on Safra-perheen hallitsema kansainvälinen monialayritys sekä yksityispankki. J. Safra Group on sitoutunut investoimaan 400 miljoonalla euroa, mikä vastaa 4,2 miljardia Norjan kruunua. Rangnes sanoo, että yhtiö tulee todennäköisesti investoimaan vielä huomattavasti enemmän pääomaa pitkällä aikavälillä.

”Perintätoimiala on pirstaloitunut ja toimialalla on useita kilpailijoita. Näemme, että markkinassa on pitkällä aikavälillä tilaa suurelle eurooppaiselle toimijalle. Sen vuoksi pääomaa tarvitaan lisää”, Rangnes sanoo Finansavisenille. J. Safra Group on alan johtava yritys, ja perheyritys omistaa pankkeja sekä yrityksiä ympäri maailmaa eri toimialoilta. Konsernin taseen loppusumma on 270 miljardia dollaria ja oma pääoma 20 miljardia dollaria. Lue lisää J. Safra -konsernista.

Uusi omistusrakenne luo useita mahdollisuuksia tulevaisuudessa

”J. Safra Groupin tullessa omistajaksi meillä on käytössämme vahvat taloudelliset resurssit. Konserni on myös mukana kaikissa ostoissamme varmistaakseen hyvän tuoton sijoitetulle pääomalle”, Rangnes sanoo.

J. Safra Groupin perustaja Joseph Safra kuoli viime vuonna 82-vuotiaana. Hän oli maailman rikkain pankkiiri ja Brasilian rikkain mies. Forbesin mukaan Josephin omaisuus oli 13,8 miljardia dollaria vuonna 2020. Konserniin kuuluu mm. Banco Safra, Brasilian kuudenneksi suurin pankki, J. Safra Sarasin, Sveitsin kuudenneksi suurin pankki sekä Safra National Bank of New York.

”Hyödymme ehdottomasti Safra Groupin taloudellisista resursseista ja osaamisesta. Uusi omistusrakenne luo meille useita mahdollisuuksia tulevaisuudessa”, Rangnes sanoo.

Ensimmäinen investointi saatavasalkkuun

Finans2:lla on toimistot Norjassa, Ruotsissa sekä Tanskassa. Tavoitteena on laajentua pian kuuteen tai seitsemään maahan Euroopassa. Uusi konserni on äskettäin tehnyt ensimmäisen yritysostonsa Pohjoismaiden ulkopuolella ostamalla iberialaisen Multigestionin, jolla on liiketoimintaa Espanjassa sekä Portugalissa.

”Multigestionin yrityskaupan myötä hankimme vahvan osaamisen Espanjassa ja Portugalissa ja meillä on hyvä asema pankki- ja rahoitussektorissa keskittyen sekä toimeksiantoperintään että saatavasalkku investointeihin.” Multigestion on vakiintunut toimija Iberian perintätoimialalla, ja se on toiminut Espanjassa ja Portugalissa lähes 30 vuotta. Multigestionin liiketoiminta on vakiintunutta, ja sillä on noin 250 työntekijää ja 5,7 miljardin euron portfolio toimeksiantoperinnässä. Multigestion on keskittynyt palvelemaan pääasiassa pankki- ja rahoitussektoria. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 8 miljoonaa euroa.

”Multigestion ei ole aikaisemmin ostanut saatavasalkkuja. Nyt laajennumme investoimaan saatavasalkkuihin”, Rangnes sanoo. Rangnes on nimittänyt entisen Axactorin espanjalaisen toimitusjohtajan vastaamaan laajentumisesta Iberiassa.

Yrityskauppa lyhyesti

  • Mahdollistaa 4,2 miljardin Norjan kruunun investoinnit saatavasalkkuihin
  • Mahdollistaa geograafisen laajentumisen Euroopassa
  • Ensimmäinen investointi saatavasalkkuun tehty Espanjassa
  • Tavoitteena laajentua pian kuuteen tai seitsemään maahan Euroopassa

Uusi omistusrakenne

Safra Groupin taloudelliset resurssit sekä osaaminen luovat useita mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Aleph Capital ja Safra Group investoivat konserniin 20 miljoonaa euroa. Näin ollen he saavat 80 prosentin omistusosuuden Finans2:sta. Nordbrekken ja Rangnes investoivat yhtiöön yhteensä 5 miljoonalla eurolla, mikä antaa heille 20 prosentin omistusosuuden uudesta konsernista.

Buys portfolio in Spain

Aleph Capital ja Safra Group investoivat konserniin 20 miljoonaa euroa. Näin ollen he saavat 80 prosentin omistusosuuden Finans2:sta. Nordbrekken ja Rangnes investoivat yhtiöön yhteensä 5 miljoonalla eurolla, mikä antaa heille 20 prosentin omistusosuuden uudesta konsernista.

”J. Safra Group tulee jatkossa investoimaan merkittävästi lisää pääomaa, joka tulee kasvattamaan sen omistusosuutta ja tehden siitä suurimman osakkeen omistajan”, Rangnes sanoo. Multigestionin lisäksi uusi konserni on investoinut ensimmäiseen espanjalaiseen saatavasalkkuun. Salkun pääoma on 3,16 miljardia euroa ja se koostuu 650 000 erääntyneestä luotosta. Saatavasalkun perintää tulee hoitamaan Multigestion.

”Multigestionin yrityskaupan myötä Finans2:lla on liiketoimintaa jo viidessä maassa. Alkuperäinen tavoitteemme on ollut laajentua Pohjoismaihin ja Iberiaan. Samanaikaisesti tutkimme mahdollisuuksia laajentaa kahteen tai kolmeen maahan. Haluamme päästä suuremmille markkinoille, kuten Italiaan, Ranskaan tai Saksaan”, Rangnes sanoo.

Subscribe to our newsletter
This site is registered on wpml.org as a development site.