Zolvan tehokkaat ja asiakaslähtöiset ratkaisut tuovat selkeitä hyötyjä asiakkaalle

29 kesä 2023, 6:32 GMT

Zolvan tehokkaat ja asiakaslähtöiset ratkaisut tuovat selkeitä hyötyjä asiakkaalle

Turo Rytsölän mukaan yrityksissä on hyvä miettiä, miten erääntyneet saatavat kotiutetaan nopeasti ilman, että asiakaskokemus kärsii.

Laskujen maksaminen pitää tehdä helpoksi useissa eri kanavissa, sanoo Turo Rytsölä.

Yrityksissä on syytä miettiä jo etukäteen, miten erääntyneet saatavat kotiutetaan mahdollisimman tehokkaasti. Valmis toimintamalli nopeuttaa kassankiertoa ja sen avulla yritys välttyy turhilta luottotappioilta.

Hyvä nyrkkisääntö on, että lähestyvästä eräpäivästä tai unohtuneesta maksusta muistutetaan asiakasta, jolloin voidaan vähentää turhia maksumuistutuksia tai perintäkirjeitä ja vältetään asiakkaalle muodostuvia ylimääräisiä kustannuksia.

– Laskun maksu tulee hoidettua, kun siihen puututaan nopeasti ja tavoitetaan asiakas oikeassa sekä hänelle luonnollisessa kanavassa. Viivästykset yleensä vaikeuttavat asioita, kiteyttää perintäyhtiö Zolvan myyntijohtaja Turo Rytsölä.

”Koko laskutuksen elinkaaren ulkoistaminen takaa sen, että kokonaisuus on hallinnassa. Ulkoistuksesta huolimatta yritys saa reaaliaikaista tietoa myyntisaamisista sekä erääntyneistä saatavista. ”

TURO RYTSÖLÄ, HEAD OF SALES

Suuremmat yhtiöt ovat ulkoistaneet muistutus- ja perintäprosessin tai koko laskutuksen elinkaaren kumppanille. Ulkoistaminen on järkevää, kun halutaan luoda systemaattinen ja automatisoitu prosessi ja halutaan vapauttaa henkilöstöresursseja omaan ydinliiketoimintaan.

Zolva on kehittänyt järjestelmällisen ja tehokkaan laskujen elinkaari- ja perintämallin, josta on yrityksille paljon hyötyä. Järjestelmällisellä perinnällä tarkoitetaan kaikkea sitä, mitä tapahtuu laskun erääntymisen jälkeen, mutta myös eräpäivää edeltäviin toimenpiteisiin on hyvä kiinnittää huomiota. Näin asiakas välttyy turhilta ja ylimääräisiltä perintäkuluilta. Toimenpiteitä ovat tekstiviestitse sekä sähköpostitse lähetettävät tehosteviestit, muistutukset, vapaaehtoinen perintä ja oikeudellinen perintä.

Palvelun keskiössä on tehdä laskujen maksaminen mahdollisimman helpoksi loppuasiakkaalle sekä tavoittaa asiakas jo mielellään ennen laskun eräpäivää tai välittömästi tämän jälkeen. Tämä toteutuu, kun käytössä ovat mahdollisimman laaja kanavavalikoima sekä pankkimaailmasta tutut maksutavat että joustavat maksusuunnitelmat laskun maksamiseksi. Esimerkkeinä maksutavoista ovat verkkopankki, korttimaksut ja mobiilimaksaminen.

– Koko laskutuksen elinkaaren ulkoistaminen takaa sen, että kokonaisuus on hallinnassa. Ulkoistuksesta huolimatta yritys saa reaaliaikaista tietoa myyntisaamisista sekä erääntyneistä saatavista. Käyttöönottovaiheessa yrityksen eri asiakasryhmät huomioidaan perinnän suunnittelussa ja jokaiselle asiakasryhmälle luodaan heille soveltuva prosessi ja toimenpiteet. Meille erinomainen asiakaskokemus on itsestään selvä asia ja olemme panostaneet asiakaspalveluun todella paljon. Ystävällinen ja asiantunteva asiakaspalvelu mahdollistaa asiakassuhteiden säilymisen myös maksujen viivästyessä, Rytsölä listaa.

Asiakaskokemuksen parantamisen lisäksi yksi Zolvan päämääristä on lisätä läpinäkyvyyttä perintäalalla.

Laskujen maksaminen unohtuu

Saatavien tehokas kotiuttaminen ja hyvä asiakaskokemus ovat yritysten liiketoiminnan kannalta tärkeää etenkin näinä aikoina, kun Venäjän hyökkäyssota luo yleistä epävarmuutta ja inflaatio rasittaa kannattavuutta.

Talousjohtajille suunnatun Zolvan CFO-barometrin mukaan kohonneiden kustannusten siirtäminen hintoihin on osoittautunut haastavaksi. Toukokuussa julkaistussa barometrissa yritysten kasvua ja kannattavuutta kuvaava Talouden pulssi jäi vaatimattomaan 61 pisteeseen.

Inflaation vaikutukset näkyvät myös kuluttajien kukkaroissa ja viivästyskorot ovat korkeimillaan 15 vuoteen, jolloin maksuviiveiden vaikutukset ovat myös merkittävästi tuntuvampia. Tilapäiset tai pysyvät maksuvaikeudet eivät ole kuitenkaan yleisin syy jättää laskuja maksamatta.

– Kuluttajat ja yritykset yksinkertaisesti unohtavat maksaa laskujaan. Se on yleisintä. Sen lisäksi osalla on tapana maksaa laskut jatkuvasti myöhässä tai he ovat vain välinpitämättömiä. Siksi yritykset tarvitsevat myös aktiivista viestintää eräpäivää edeltäviin toimenpiteisiin muun muassa sähköpostiviestein tai tekstiviestien avulla. Näin varmistamme että asiakas saa tiedon lähestyvästä eräpäivästä ja vältytään unohduksilta, Rytsölä sanoo.

Zolva lyhyesti

 • Perustettu 2021
 • Aikaisemmin tunnettu Pohjoismaissa nimellä Finans2
 • Konsernin liikevaihtoennuste noin 50 MEUR
 • 650 työntekijää
 • Toimintaa Norjassa, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Italiassa, Espanjassa sekä Portugalissa

Subscribe to our newsletter

UUTISKIRJE

  Ulkopuolisen rahoituksen tarve jakautuu kahtia

  syys 07

  Ulkopuolisen rahoituksen tarve jakautuu kahtia

  Lauri Kosloff muistuttaa, että rahan hinta linkittyy aina riskiin. Myös vakuuksien pitää olla kunnossa.

  Lue
  Talousjohtajien vastaukset yllättivät: ”Ei niin huono kuin olisi voinut olettaa”

  syys 07

  Talousjohtajien vastaukset yllättivät: ”Ei niin huono kuin olisi voinut olettaa”

  Kolme kymmenestä vastaajasta ennustaa hyvää tai jopa erinomaista loppuvuotta.

  Lue
  Zolva lanseeraa ensimmäisenä Suomessa: Perinnän asiakastieto on nyt läpinäkyvää ja ajantasaista

  elo 25

  Zolva lanseeraa ensimmäisenä Suomessa: Perinnän asiakastieto on nyt läpinäkyvää ja ajantasaista

  Zolvan tavoite on muuttaa perintäala läpinäkyvämmäksi. Analysoidun tiedon tuottaminen asiakkaille on tärkeä askel kohti läpinäkyvää toimintatapaa.

  Lue
  This site is registered on wpml.org as a development site.