Olemme saaneet tiedon, että Zolvan nimissä on liikkeellä erilaisia huijausviestejä. Lisätietoja huijausviesteistä löydät klikkaamalla tästä linkistä.

Miksi meillä on niin hauskaa töissä? Luottamus luo oikean ilmapiirin

05 heinä 2023, 8:18 GMT

Miksi meillä on niin hauskaa töissä? Luottamus luo oikean ilmapiirin

Liisa Posti etsii tiimiinsä aina henkilöitä, jotka ovat halukkaita oppimaan uutta ja kasvamaan suurempiin saappaisiin.

Zolvaan on syntynyt ainutlaatuinen yrityskulttuuri, jossa jokainen on valmis auttamaan toista ja töitä tehdään yhdessä tiiminä, kirjoittaa Head of Operations Liisa Posti.

Ihmiset tekevät Zolvan. Ulkopuolisen voi olla vaikea kuvitella, mutta perintäalalla on töissä harvinaisen paljon ihmisläheisiä persoonia. Tiedän mistä puhun, sillä olen ollut alalla 26 vuotta.

”Kunnianhimoinen tavoitteemme on haastaa perintäalan vakiintuneita käytäntöjä.”

LIISA POSTI, HEAD OF OPERATIONS

Päädyin töihin suoraan koulunpenkiltä, ja olen toiminut vuosien varrella erilaisissa tehtävissä aina asiakaspalvelusta liiketoiminnan kehittämiseen sekä johtamiseen. Olen tehnyt töitä yli osasto- ja organisaatiorajojen, mikä on kartuttanut laaja-alaisesti liiketoimintaosaamista ja näkemystä parhaiden käytäntöjen löytämiseen.

Zolvaan on syntynyt lyhyessä ajassa ainutlaatuinen yrityskulttuuri. Meillä Zolvassa kaikki voivat kysyä toisiltaan apua, ja apua myös annetaan roolista tai funktiosta riippumatta. Olemme kunnianhimoisia, avoimia ja kunnioitamme toistemme työtä. Näiden piirteiden ansiosta Zolvassa vallitsee luottamuksen ilmapiiri. Keskinäinen luottamus ja yhteinen visiomme toimialan muuttamisesta tekee meistä vahvan tiimin.

Luottamus on kaiken a ja o, sillä olemme vasta matkamme alussa. Zolva on kansainvälinen konserni, mutta meidän Suomen-yksikkömme on muiden joukossa omanlaisensa nuori startup, jolla on suuren konsernin tuki ja resurssit käytettävissä. Kunnianhimoinen tavoitteemme on haastaa perintäalan vakiintuneita käytäntöjä. Haluamme lisätä läpinäkyvyyttä ja palauttaa alan osin ryvettyneen maineen. Muutos tapahtuu siten, että kuuntelemme oikeasti toimeksiantajiemme tarpeita ja tarjoamme heidän liiketoimintaansa liittyviin haasteisiin teknologisia ratkaisuja.

Lopputuloksena toimeksiantajien kassavirta nopeutuu, luottotappiot vähenevät ja asiakaskokemus paranee. Yleisin syy laskun maksamatta jättämiselle on unohdus. Digitaalisten maksutapojen ja -kanavien avulla tavoitamme loppuasiakkaan entistä tehokkaammin, jolloin maksu tulee hoidettua asianmukaisesti ilman turhia kuluja. Haluamme myös auttaa niitä ihmisiä, joille on kertynyt iso velkataakka.

Zolva on kasvuvaiheessa. Olen saanut kunnian olla mukana Zolvan Suomen-liiketoiminnassa alusta asti ja päässyt rakentamaan kasvua toimialan huippuammattilaisista koostuvassa porukassa. Tällaisesta mahdollisuudesta olen haaveillut aina, alan parhaiden käytäntöjen rakentaminen modernia teknologiaa hyödyntäen. Olen saanut työntää ”kädet saveen”, sillä eri järjestelmien kehittäminen, tiimin rakentaminen ja asiakaspalvelun pystyttäminen lähtivät liikkeelle lähes nollasta. Kukaan muukaan meille tuleva zolvalainen ei pääse valmiiseen pöytään. Silloin täytyy sietää muutosta ja olla valmis oppimaan uutta joka päivä.

Innovaatiot syntyvät erilaisten ihmisten näkemyksiä hyödyntäen. Jokainen pienikin idea tulee huomioida. Olen onnekas, sillä olen saanut tiimiini timanttisia luottopakkeja sekä uusia kasvavia tähtiä. Meidän tiimiimme liittyvien henkilöiden taustalla ei ole merkitystä. Asenne, oppimishalu ja kokemus ratkaisevat. Näiden elementtien painotukset vaihtelevat toki tehtävästä riippuen. Meillä pääsee kasvamaan yrityksen mukana. Minulle, ehkä oman urapolkuni johdosta, parasta esihenkilönä toimimisessa on ihmisten kehittymisestä syntyvä onnistumisen riemu.

Tiedän, että vain harva hakeutuu nimenomaan perintäalalle. Tänne ehkä enemmänkin eksytään. Niin kävi myös itselleni. 26 vuotta on pitkä aika työelämässä samalla toimialalla, mutta jännitys säilyy, kun joka päivä eteen tulee uutta ja yllättävää.

Samalla on arvokasta, kun saa olla mukana muuttamassa koko toimialaa vastuulliseksi.

Uskon, että yrityskulttuurimme, työntekijöidemme ammattitaidon sekä teknologisen edelläkävijyytemme ansiosta olemme palveluitamme käyttäville kumppaneillemme paras, osaavin ja välittävin kumppani.

Kirjoittaja on Zolvan Head of Operations.

Liisa Posti

Aikaisempi työkokemus:

  • Attendo, Quality Director, 2022-2022
  • Ropo Capital, COO, 2019-2021
  • Intrum, Department Manager 2014-2019
  • Intrum, Project Manager, 2008-2014
  • Intrum, Output Designer, 2003-2008
  • Intrum, Collector, 1997-2003

Subscribe to our newsletter
This site is registered on wpml.org as a development site.