Zolva förvärvar italienska Euro Service

17 feb 2022, 11:59 GMT

Zolva förvärvar italienska Euro Service

Zolva förvärvar Euro Service S.p.A och får därmed 350 nya medarbetare

Photo: Eivind Yggeseth

Zolva förvärvar det italienska företaget Euro Service S.p.A och får därmed 350 nya medarbetare. Förvärvet är en del av Zolvas strategi att bli ledande i Europa inom NPL (non-performing loans) och inkasso. De senaste nio månaderna har Zolva vuxit betydligt och har i dag en portfölj på totalt 4 521 miljoner Euro i kapital och ränta.

I augusti 2021 tog Zolva (tidigare Finans2) över det iberiska inkassoföretaget Multigestion som har betydande verksamhet i Spanien och Portugal. Med förvärvet av Euro Service stärks nu Zolvas position på den europeiska marknaden. Euro Service är en väletablerad aktör på den italienska NPL-marknaden.

Zolvas CEO, Endre Rangnes, är nöjd med att ha genomfört ytterligare ett viktigt förvärv:

– Förvärvet av Euro Service gör Zolva väl positionerat på den italienska NPL-marknaden. Huvudfokus för Zolva Italia kommer att vara tredjepartsinkasso och portföljköp från finansiella institutioner och offentlig sektor. Vi välkomnar våra nya italienska kollegor till Zolva-gruppen, säger Rangnes.

Antonio Persici, tidigare CEO och ägare för Euro Service, säger:

– Jag är övertygad om att Zolva är den perfekta partnern för att säkerställa att Euro Service och företagets anställda har en god framtid på den italienska marknaden. Det ska också bli spännande att få vara med på den vidare resan som en del av styrelsen i Zolva Italia.

Zolvas ägare, Aleph Capital och J. Safra Group, har varit viktiga för den starka tillväxten under de senaste nio månaderna. Tillsammans med Zolvas ledning är ambitionen att etablera en ledande paneuropeisk plattform för nödlidande lån utan säkerhet och inkasso.

Zolva ska växa genom både organisk tillväxt och förvärv – och målet är att utmana branschen med innovativa och flexibla lösningar.

Alla bolag som hittills varit en del av Finans2 är omdöpta till Zolva. Under det andra kvartalet kommer också Euro Service att döpas om till Zolva.

Maurizio Tucci är Interim President och Country Manager i Euro Service. Han kommer att fortsätta i denna roll tills en permanent efterträdare har anställts. Tucci har lång erfarenhet från ledande befattningar i ett antal stora italienska företag.

Om Euro Service

Euro Service är ett italienskt inkasso- och kredithanteringsföretag som grundades 1998. Huvudkontoret ligger i Rom och företaget har också kontor i Piedimonte Matese (Kampanien), Ancona (Marche) och backofficeverksamhet i Rumänien. Euro Service är aktivt på den italienska marknaden för NPL och har stor erfarenhet av att hantera skulder hos gas- och kraftleverantörer, telekommunikationsföretag och offentliga leverantörer samt banker och finansiella institutioner under det senaste decenniet. PwC rankade Euro Service bland de 20 bästa italienska NPL-företagen i sin senaste undersökning.

Om Zolva

Zolva hjälper företag med allt inom kredithantering och inkasso och erbjuder bland annat fakturahantering, fakturaköp, inkassotjänster och köp av nödlidande lån (NPL). Zolva har för närvarande kontor i Norge (HQ), Sverige, Danmark, Spanien, Portugal och Italien. I och med förvärvet av Euro Service har Zolva en portfölj på totalt 4 521 miljoner Euro i kapital och ränta och cirka 650 anställda. Zolva ägs av Aleph Capital och J. Safra Group och ledningen för Zolva. För mer information, besök Zolva.

Om J. Safra Group

Safra-koncernen består av privatägda banker under namnet Safra och investerar främst i fastigheter och lantbruk. Koncernen har totala tillgångar på över 300 miljarder dollar. J. Safra Group har ett internationellt nätverk med 160 kontor. J. Safra Sarasin har sitt huvudkontor i Basel, Schweiz, Banco Safra har sitt huvudkontor i Sao Paulo, Brasilien och Safra National Bank of New York har sitt huvudkontor i New York. J. Safra Groups fastighetsbestånd består av mer än 200 fastigheter, bostäder, återförsäljare och lantbruksfastigheter. J. Safra äger bland annat kontorskomplexet på 660 Madison Avenue i New York och Londons ikoniska Gherkin Building. J. Safra-koncernen har över 34 000 anställda.

Om Aleph Capital 

Aleph Capital Partners LLP är ett oberoende europeiskt investeringsbolag och en långsiktig investerare. Företaget har ett nära samarbete med ledningsgrupper i de företag de investerar i för att säkra flexibla och skräddarsydda kapitallösningar för att leverera värdetillväxt. Företaget grundades av Hugues Lepic. Lepic ledde den europeiska private equity-divisionen av Goldman Sachs under perioden 2006 – 2012. För mer information: Aleph Capital Partners LLP.

För mer information:

Zolva Group CEO Endre Rangnes

E-post: [email protected]

Mobil: +47 48221111

Zolva Group CFO Scott Danielsen

E-post: [email protected]

Mobil: +47 95255620

Subscribe to our newsletter
This site is registered on wpml.org as a development site.