Mitä tarkoittaa perintäyhtiön hyvä asiakaspalvelu? Ja miksi se on tärkeää?

24 elo 2023, 6:00 GMT

Mitä tarkoittaa perintäyhtiön hyvä asiakaspalvelu? Ja miksi se on tärkeää?

Zolvassa mitataan säännöllisesti asiakaspalvelun onnistumista.

Zolvan asiakaspalvelussa keskitytään kahteen kohderyhmään: kumppaneihin ja heidän asiakkaisiinsa. Tavoitteena on onnistunut asiakaskokemus.

Hyvä asiakaspalvelu on tärkeä palanen perintäyhtiö Zolvan palvelupaketissa, jonka tavoitteena on nopeuttaa kumppaneiden kassankiertoa ja parantaa asiakaskokemusta. Kokonaisuuden ytimessä on Zolvan kehittämä järjestelmällinen ja tehokas laskujen elinkaari- ja perintämalli, josta on yrityksille paljon hyötyä.

”Täällä on töissä ihmisiä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia.”

SARA SEPPÄLÄ, PALVELUASIANTUNTIJA

Niin kumppanit kuin loppuasiakkaat odottavat perintäalalta monikanavaisia palveluratkaisuja. Zolvan palveluasiantuntija Sara Seppälä korostaa, että perintäyhtiön pitää huomioida asiakaspalvelussaan molemmat kohderyhmät sekä tarjota jokaiselle asiakasryhmälle soveltuvimmat ratkaisut, jotta asiointi on helppoa myös silloin, kun lasku on unohtunut maksaa.

– Meidän täytyy olla tavoitettavissa ja pystyä vastaamaan asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin. Kumppanimme saa meiltä aina oman nimetyn yhteyshenkilön, jonka avulla varmistamme henkilökohtaisen palvelun, hän sanoo.

Petra Raatikainen, Palveluneuvoja

Kumppaneiden ja heidän asiakkaidensa tarpeet poikkeavat toisistaan. Osa kumppaneista voi kaivata yksityiskohtaistakin tietoa asiakkaiden maksukäyttäytymisestä varsinkin, jos kyse on B2B-asiakkuuksista. Tarpeeseen vaikuttaa paljon se, onko kumppani ulkoistanut Zolvalle koko laskun elinkaaren hoitamisen vai muistutus- ja perintäpalvelun.

– Lopulta kysymykset ovat aika arkisia, eli missä mennään avoimen laskun osalta ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Tärkeintä on prosessin läpinäkyvyys, kertoo palveluneuvoja Petra Raatikainen.

Jokaisen tarve on yksilöllinen

Ystävällisyys, empaattisuus ja ratkaisukeskeisyys korostuvat, kun Zolvan asiakaspalvelu ottaa vastaan loppuasiakkaiden yhteydenottoja.

Raatikainen sanoo, että jokainen asiakkaan kohtaaminen on erilainen. Laskun maksamatta jättäminen voi johtua unohduksesta tai taustalla voi olla ylivelkaantuminen. Ylivelkaantumiselle on yleensä useita syitä, kuten yllättävät elämäntilanteet, peli- ja mielenterveysongelmat tai vastuuton velanotto. Ongelma ei ole vähäinen, sillä yli 350 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä.

– Jos yhteydenotto tulee puhelimitse, asiakaspalvelijan pitää olla valmis tarjoamaan ratkaisuja. Äänenkäytöllä on iso vaikutus. Lisäksi asiakasta tulee kuunnella ja aistia hänen tunnetilaansa. Soittajaa voi hävettää koko yhteydenotto. Sen jälkeen on tärkeää tukea, löytää ratkaisuja ja tarvittaessa rohkaista pyytämään apua. Kysymyksiä on yleensä paljon, Raatikainen listaa.

Asiakaspalvelun onnistumiselle mittarit

Seppälän mukaan ylivelkaantumistilanteet vaativat asiakaspalvelijalta erityistä ammattitaitoa. Negatiivisetkin puhelut on mahdollista kääntää positiiviseksi, kun pääsee samalle viivalle asiakkaan kanssa. Keinoina tähän on kohdata asiakas ihmisenä, puhua ymmärrettävästi ja tarjota ratkaisuja ongelmiin.

– Mietimme jatkuvasti tiimin kesken, miten erilaisiin tilanteisiin on hyvä reagoida. Asiakaspalvelijamme voivat vapaasti purkaa tilanteita ja oppia, miten kollegat ovat ratkaisseet jonkin asian, Seppälä kertoo.

– Täällä on töissä ihmisiä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia. Sellaisista hetkistä tulee kiva olo, kun alkutilanne on ollut hankala, mutta lopputulos on saatu käännettyä positiiviseksi, hän jatkaa.

Zolvassa myös mitataan asiakaspalvelun onnistumista. Loppuasiakkaille lähtee yhteydenoton jälkeen kysely, miten palveluneuvoja on onnistunut hoitamaan tilanteen ja kuinka ammattitaitoinen ja ystävällinen hän on ollut. Lisäksi pyydetään avointa palautetta.

Aitoa kumppanuutta

Zolvan ja kumppaneiden yhteistyö perustuu jatkuvaan vuoropuheluun ja kehittämiseen.

– Avoimen palautteen kautta saamme arvokasta tietoa palvelun laadusta ja ennen kaikkea prosessien kehittämiseen. Kehitämme järjestelmäämme jatkuvasti ja julkaisemme uusia toiminnallisuuksia kahden viikon välein, jotta pystymme palvelemaan kumppaneitamme ja heidän asiakkaitaan entistäkin paremmin.

Kuukausittaiset yhteistyöpalaverit mahdollistavat dialogin, palvelun laadun sekä varmistaa prioriteetit palvelun kehittämiselle. Tiivis yhteistyö varmistaa, että Zolvan palvelut tukevat kumppanin liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Zolva lyhyesti

 • Perustettu 2021
 • Aikaisemmin tunnettu Pohjoismaissa nimellä Finans2
 • Konsernin liikevaihto vuonna 2022 48 MEUR
 • 650 työntekijää
 • Toimintaa Norjassa, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Italiassa, Espanjassa sekä Portugalissa

Subscribe to our newsletter

UUTISKIRJE

  Ulkopuolisen rahoituksen tarve jakautuu kahtia

  syys 07

  Ulkopuolisen rahoituksen tarve jakautuu kahtia

  Lauri Kosloff muistuttaa, että rahan hinta linkittyy aina riskiin. Myös vakuuksien pitää olla kunnossa.

  Lue
  Talousjohtajien vastaukset yllättivät: ”Ei niin huono kuin olisi voinut olettaa”

  syys 07

  Talousjohtajien vastaukset yllättivät: ”Ei niin huono kuin olisi voinut olettaa”

  Kolme kymmenestä vastaajasta ennustaa hyvää tai jopa erinomaista loppuvuotta.

  Lue
  Zolva lanseeraa ensimmäisenä Suomessa: Perinnän asiakastieto on nyt läpinäkyvää ja ajantasaista

  elo 25

  Zolva lanseeraa ensimmäisenä Suomessa: Perinnän asiakastieto on nyt läpinäkyvää ja ajantasaista

  Zolvan tavoite on muuttaa perintäala läpinäkyvämmäksi. Analysoidun tiedon tuottaminen asiakkaille on tärkeä askel kohti läpinäkyvää toimintatapaa.

  Lue
  This site is registered on wpml.org as a development site.